Pensionärsföreningen Ettan

Ettan firade jubilarer med Ulla-Maj Wideroos

10.05.2022 kl. 11:03
Äntligen kunde Ettan fira sina födelsedagsbarn. De som under året har fyllt eller fyller "runda" år brukar hyllas på vårens sista möte, men något firande blev det inte i fjol eller förfjol. 

Den 9 maj firades i stället alla Ettor med jordgubbstårta och bubblor i glaset. Vår hedersgäst var Svenska pensionärsförbundets nya ordförande Ulla-Maj Wideroos (bilden).

Ulla-Maj Wideroos genomgick en hjärtoperation i oktober. Allt gick bra och hon var nöjd med hur smidigt vår hälsovård fungerar till en låg kostnad för patienten.

Däremot är hon bekymrad över en rad problem som social- och hälsovårdsreformen kommer att föra med sig. Hon nämnde en rad föreslagna försämringar av de tjänster som kommunerna erbjudet i dag.

Den nya förbundsordföranden trodde att Svenska pensionärsförbundet med sina nära 20 000 medlemmar kommer att vara en starkare grupp i framtiden än i dag. SPF fyller 50 i år och under jubileumsåret kommer förbundet att framföra sina tankar om framtiden åt beslutsfattarna i form av en budkavle.

Text Uffe Wahlström
Foto Birgit Rantala