Pensionärsföreningen Ettan

En hälsning till alla Ettor

24.08.2020 kl. 09:50
Ettans ordförande Rolf Rosenberg hälsar medlemmarna välkomna till höstens aktiviteter.

Vårt vårprogram avbröts plötsligt med alla restriktioner orsakade av covid-19.  Men inte bara vårt program. Allt annat slutade också. Ingen jumpa eller yoga, inga konserter eller teater. Museerna stängdes och vi äldre förbjöds att träffa vänner och bekanta. Det har varit tråkigt för dem som blev kvar i stan, medan många flyttade till stugan och klarade sig mycket bättre. Tex här i Tvärminne och Hangö har inte hittats en enda infekterad människa, och därför har vi fortsatt nästan som förr.

Styrelsen har haft två möten i sommar. På distans. Vi öppnade ett gruppkonto på Facebook för intern kommunikation. En del av er har deltagit, men inte så många. Nu håller vi på och funderar på höstprogrammet. Inte så lätt emedan vi inte vet hur restriktionerna fortsätter och hur ni föhåller er till att träffas. Så vi har tänkt att börja med ett program i sänder och fortsätter sedan efter behov. De som har e-mail får informationen den vägen.  De andra ska följa Hufvudstadsbladet, där skriver vi om aktiviteterna. Brev kan vi inte skicka varje månad.

Seniorhuset i Tölö är stängt för utomstående, så första månadsmötet 14.9. kl 16–18 hålls i Tölö bibliotek, Mika Waltari-salen. Där kan högst 40 personer inhysas så att tillräckliga avstånd kan hållas. 

Utom månadsmötet så ordnar vi en stadsvandring på Senatstorget. Det torde var ofarligt enär avstånd kan hållas.

Så vi möts snart vid septembermötet.

Rolf Rosenberg
ordförande

Ulf Wahlström